RAW strava – Výhody a nevýhody tohoto stravování
Moderní trendy ve stravování a zdravé výživě se různí. V poslední době se do popředí zájmu mnohých jedinců dostala RAW strava. Pokud si nejste jisti, co si představit pod tímto názvem, napovíme Vám. Je to živá strava neboli syrová strava. Právě tato strohá charakteristika vede ke slovnímu označení vitariánství.
Jaká je myšlenka RAW stravy?
Filozofie a principy této stravy jsou celkem zřejmé. Je to konzumace jídla bez tepelné úpravy, během níž ztrácí pokrmy spoustu důležitých prvků. Právě přijímání syrové potravy je příslibem životadárných vitamínů, minerálů a enzymů. Tělo je vysilováno, pokud je jídlo připraveno formou vaření, pečení, smažení a podobně. Tím tělo postupem času ztrácí na své obranyschopnosti.
RAW strava v otázkách a odpovědích
S tímto modelem stravování pochopitelně souvisí spousta dalších informací. Ty nejdůležitější a nejpodstatnější Vám nyní prozradíme v otázkách a odpovědích. Dozvíte se všechno, co byste o RAW stravě měli vědět.
Je to přehnaná tvorba bílých krvinek v těle. Zároveň dochází ke zvýšené zátěži zažívacího systému člověka.
V ideálním případě jsou to potraviny rozmixované, syrové, nakrájené, usušené, naklíčené, nastrouhané nebo namleté. Výjimkou může být lehce ohřáté jídlo na velice nízkou teplotu.
Jsou to nejrůznější saláty, pohanka, kokosové mléko, ovoce, zelenina, ořechy, koření, luštěniny, bylinky, med, mořské řasy atd.
Filozofie RAW stravování odmítá sýry, obiloviny, máslo, vařená jídla, živočišné tuky nebo maso. Vyhýbat byste se měli také mléku, včetně jeho použití při pravidelném vaření. Na druhou stranu, nikdy se nemusíte stát 100% vitariánem a můžete si z tohoto modelu stravování odnést jenom něco.
Podporuje například hustotu vlasů, dodává tělu potřebné množství energie, zlepšuje spánek, je vynikajícím pomocníkem při hubnutí, prospívá zdravé pleti a působí pozitivně na psychiku.
Publikováno: 21. 06. 2021
Kategorie: Zdraví